loading...

آموزشي

تحصيلي و خانواده

بازدید : 213
سه شنبه 16 ارديبهشت 1399 زمان : 11:18

علائم و نشانه هاي بلوغ در پسرانعلائم و نشانه هاي بلوغ در پسران

در صورتي كه در حين و يا پس از مطالعه مطلب زير در خصوص

"علائم و نشانه هاي بلوغ در پسران"

نياز به مشاوره و كسب اطلاعات بيشتري در اين زمينه يا موضوعات ديگر داريد، ميتوانيد با مركز الومشاوره تماس بگيريد. تا سوالات و ابهامات شما به طور كامل برطرف شوند

۹۰۹۹۰۷۲۹۵۸

تماس فقط از تلفن ثابت بدون كد و صفر

مشاورين ما همه روزه (حتي ايام تعطيل) از ساعت ۹ صبح الي ۱۲ شب آماده پاسخگويي به تمامي سوالات شما ميباشند

بلوغ به دوراني گفته مي‌شود كه در طي آن پسران يا دختران در حال رشد، تحت فرآيند بلوغ جنسي قرار مي‌گيرند. بلوغ شامل يك سري از تغييرات فيزيكي و يا مراحلي است كه به كسب قابليت باروري و بروز صفات ثانويه جنسي و ويژگي‌هاي فيزيكي مرتبط با مردان و زنان بزرگسال منتهي مي‌شود. اگر چه بلوغ شامل يك سري از تحولات بيولوژيك يا جسمي است، اما اين روند مي‌تواند بر رشد رواني و عاطفي نوجوانان نيز تاثيرگذار باشد.
بلوغ با نشانه هايي در اندام هاي جنسي دختران و پسران مشخص مي شود كه اين نشانه ها در دختران و پسران متفاوت مي باشد. اين مطلب، شما را با “علائم و نشانه هاي بلوغ در پسران” ، تغييرات آن ها در اين دوره و چگونگي كنار آمدن با مساله بلوغ آشنا مي سازد.

نشانه‌هاي بلوغ در پسران

تستوسترون ويژگي هاي كلي بدن مردانه را ايجاد مي كند و باعث تغييراتي در اندام هاي جنسي و همچنين ويژگي هاي جنسي ثانويه در پسران مي شود. در ادامه با “علائم و نشانه هاي بلوغ در پسران” آشنا خواهيد شد:

تغييرات در آلت تناسلي، كيسه بيضه و بيضه ها:

اين سه عضو در سن ۲۰ سالگي تقريبا تا ۸ برابر رشد مي كند. مجراهاي داخلي و غدد سيستم توليد مثل نيز در طول بلوغ افزايش مي يابد. پسران اغلب نعوظ يا سفت شدن آلت تناسلي خود را تجربه مي كنند. همچنين خروج غيرارادي اسپرم در طول خواب كه اغلب با روياهاي جنسي همراه است اتفاق مي افتد. نخستين انزال در ۱۲ تا ۱۶ سالگي اتفاق مي افتد.

تغييرات در رشد موها:

مو در اطراف گوش، زير بغل و صورت رشد مي كند. موهاي اطراف ناحيه شكم به طور كلي گسترش مي يابد كه گاهي به ناحيه زير شكم نيز مي رسد. مو در قفسه سينه بيشتر مي شود و در مناطق ديگر مانند كمر و شانه ها هم منتشر مي شود. موهاي دست و پا بيشتر شده و موهاي اطراف آلت تناسلي نيز رشد مي كند.

پيشنهاد ميشود اين مطلب را هم مطالعه كنيد: تاثير مشاوره جنسي بر روابط زناشويي

تغييرات صدا:

حنجره پسران در دوران بلوغ بزرگ شده و رشد مي كند. در ابتدا صداي ترك خوردن كه به صداي خروسي معروف است اتفاق مي افتد اما به تدريج به صداي مردانه عميق تر تبديل مي شود.

تغييرات در پوست:

پوست در سراسر بدن ضخيم تر مي شود. غدد سبابه يا چربي دار در پوست مقدار زيادي ماده سبوم را ترشح مي كند كه اين ماده روغني و چرب، باعث براق شدن مو و جلوگيري از خشك شدن پوست مي شود. دليل بسياري از جوش هاي صورت و بدن در دوران بلوغ همين تغييرات پوستي است. جوش ها يكي از رايج ترين ويژگي هاي بلوغ پسران است. بدن با اين ميزان بالاي تستوسترون در طول سال ها سازگار مي شود، و به تدريج جوش ها از بين مي رود.

رشد عضلات:

توده هاي عضلاني افزايش پيدا مي كند. عضلات در مردان حدود ۵۰ درصد بيشتر از زنان رشد پيدا مي كند. در صورتي كه در دختران ميزان چربي بدن افزايش پيدا مي كند. افزايش پروتئين نيز در قسمت هاي غير عضلاني بدن ديده مي شود.

تغييرات استخوان ها:

رشد استخوان ها به طور قابل ملاحظه اي با افزايش ميزان تستوسترون ضخيم تر مي شوند. مقدار كلي استخوان ها افزايش مي يابد. همچنين باعث باريك تر و دراز تر شدن استخوان لگن مي شود. به طوري كه شكلي شبيه قيف را ايجاد مي كند، در صورتي كه در زنان شكل تخم مرغي در مي آيد تا براي باروري مناسب شود. همين تغييرات در استخوان بندي و بافت عضلاني باعث افزايش شديد قد و وزن مي شود.

تغييرات در اندام هاي خارجي:

در پسران ابتدا اعضاي داخلي صورت مثل دماغ و لب ها و بعد كل صورت رشد مي كند. همچنين دست ها و پاها زودتر از بدن رشد مي كند. به همين دليل است كه شكل ظاهري بدن و صورت در دوران بلوغ ناموزون است و بسياري از پسران از اين شكل ظاهري خود بسيار ناراحت مي شوند.

پيشنهاد ميشود اين مطلب را هم مطالعه كنيد: عوارض خودارضايي در مردان

تغييرات در اندام هاي داخلي:

همزمان با بلوغ رشد حجم مغز نيز شروع مي شود. افزايش كاركرد سلول هاي عصبي و حجم مغز باعث رشد تفكر انتزاعي و ديگر مسائل روان شناختي مي شود. همچنين با رشد حجم و ظرفيت شش ها و قلب، ضربان قلب كاهش پيدا كرده و تنفس كوتاه تر و عميق تر مي شود. بقيه اعضاي داخلي بدن مثل كليه ها، معده و روده نيز به همان نسبت رشد مي كند.

تغييرات در خون:

تستوسترون توليد گلبول هاي قرمز خون را افزايش مي دهد. به همين دليل مقدار و نسبت گلبول هاي قرمز خون در مردان بيشتر از زنان است.

تغييرات در ميل جنسي:

تستوسترون باعث بيداري غريزه و ميل جنسي مي شود. علاوه بر اين، بسياري از تغييرات روان شناختي در دوران بلوغ اتفاق مي افتد. در دوران بلوغ تغييرات ذهني و خلق خوي فرد اتفاق مي افتد.

سن بلوغ در پسران

بيشتر پسران در سن ۹ الي ۱۴ سالگي به بلوغ مي‌رسند. با اين وجود، سن بلوغ مي ‌تواند بر اساس ژنتيك، رژيم و منطقه جغرافيايي متفاوت باشد. در برخي از افراد بلوغ مي ‌تواند زودتر يا ديرتر اتفاق بيفتد. فرآيند بلوغ حدودا ۲ تا ۴ سال طول مي كشد و ادامه دارد و اگر فرزندتان نسبت به دوستان خود سريع تر و يا ديرتر به بلوغ رسيد ، جاي نگراني وجود ندارد ، شما مي توانيد از سن ۱۰ تا ۱۲ سالگي مسائلي كه مربوط به بلوغ مي باشد را به فرزندتان آموزش دهيد.

چگونه مي‌توانيم به فرزندمان در دوره حساس بلوغ كمك كنيم؟

در ارتباط با تغييرات جسماني هر مرحله با او صحبت كنيد. معمولا كودكان در اين دوران به تنهايي بيشتري نياز دارند، در نتيجه به آن ها فضاي بيشتري اختصاص دهيد. به هيچ عنوان فرزندتان را به خاطر تغييرات فيزيكي اش مسخره نكنيد. اگر مشاهده كرديد كه سينه هاي فرزندتان دارد بزرگ مي‌ شود، به او اطمينان دهيد كه اين فرآيند طبيعي است و به طور خود به خود از بين خواهد رفت.

پيشنهاد ميشود اين مطلب را هم مطالعه كنيد: خودارضايي وعوارض و پيامدهاي آن

به او اطمينان دهيد كه به هيچ عنوان نبايد از خروج مني هنگام خواب خجالت زده باشد. به او اعتماد به نفس دهيد. اگر ديديد كه فرزندتان دارد پرخاشگري مي‌ كند، آرامش خودتان را حفظ كنيد. اگر مشاهده كرديد كه پسرتان مشكل جدي اي دارد يا نگران او هستيد، مي‌ توانيد به يك پزشك عمومي مراجعه كنيد.

سخن آخر:

بنا بر تمامي موارد ذكر شده نياز است خانواده براي تسهيل گذر از دوران بلوغ با تغييراتي جسمي و جنسي پسران آشنا باشد. رفتار صحيح با نوجوان در دوران بلوغ به نوجوان و خانواده كمك مي كند تا تنش هاي كمتري داشته باشند. شما مي توانيد براي دريافت مشاوره روانشناسي براي حل تعارضات و تصميم گيري هاي دوران نوجواني كه آينده نوجوان را تعيين مي كند، با كارشناسان با تجربه مركز الو مشاوره در مورد “علائم و نشانه هاي بلوغ در پسراندر ارتباط باشيد و از راهنمايي هاي لازم برخوردار گرديد.

بلوغ زودرس چيست؟
تفاوت و ويژگي هاي زنان و مردان
عوارض؛ فوائد خودارضايي در زنان و دختران
عوارض خود ارضايي در مردان

در صورتي كه در حين و يا پس از مطالعه مطلب زير در خصوص

"علائم و نشانه هاي بلوغ در پسران"

نياز به مشاوره و كسب اطلاعات بيشتري در اين زمينه يا موضوعات ديگر داريد، ميتوانيد با مركز الومشاوره تماس بگيريد. تا سوالات و ابهامات شما به طور كامل برطرف شوند

۹۰۹۹۰۷۲۹۵۸

تماس فقط از تلفن ثابت بدون كد و صفر

مشاورين ما همه روزه (حتي ايام تعطيل) از ساعت ۹ صبح الي ۱۲ شب آماده پاسخگويي به تمامي سوالات شما ميباشند

شما مي توانيد در قسمت ديدگاه سوالات خود را با مشاوران ما درميان بگذاريد …

منبع:علائم و نشانه هاي بلوغ در پسران

استرس و اضطراب - تعريف اضطراب وراهكارهاي مقابله با آن - علائم افسردگي وراهكارهاي مقابله با آن - عزت نفس وخودبيني وراهكارههاي تقويت آن - وسواس و راهكارهاي مقابله - مشاوره روانشناسي تلفني - مديتيشن چيست و فوايد آن چگونه است؟ - راه هاي مقابله با بي انگيزگي- احساس تنهايي و راهكارهاي برطرف كردن احساس تنهايي - آيا جراحي زيبايي نشانه ي بيماري است؟ - هيپنوتيزم چيست؟ - قرص هاي خواب وانواع آن - چگونه نه بگوييم ؟! - وسواس فكري و عملي چيست ؟ - روش هاي موثردرمان بدبيني و شك را بهتر بشناسيد - دوستي دختر و پسر از نظر روانشناسي--علت استرس چيست؟-شكست عشقي چيست؟-آموزش بهترين روش هاي مديتيشن | چگونه مديتيشن كنيم-۱۰ راه كنترل عصبانيت و خشم در كمترين زمان-بررسي شخصيت افراد درونگرا و برونگرا-خودشناسي چيست | ۱۰ تكنيك ساده و عملي براي شناخت بهتر خودمان-بي اشتهايي در بارداري-معرفي قرص هاي خواب آور قوي-بي انگيزگي و عوامل موثر آن-تاثير موسيقي بر سلامت روان-بيماري آلزايمر چيست؟-- عوارض بي خوابي شبانه چيست-تفاوت و ويژگي هاي زنان و مردان-علائم و نشانه هاي بلوغ در پسران-۱۶ راهكار عملي براي تقويت اعتماد به نفس- تفاوت فوبيا و ترس و راهكارهاي درمان آن-

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 29

درباره ما
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 299
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 3
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 25
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 118
  • بازدید ماه : 58
  • بازدید سال : 383
  • بازدید کلی : 112423
  • <
    پیوندهای روزانه
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    لینک های ویژه